গুৱাহাটী, ১ ডিচেম্বৰঃ দুৰ্বল জীৱনশৈলীৰ বাবে, বৰ্তমান বেছিভাগ লোক মেদবহুলতাৰ সমস্যাত পৰিছে আৰু ওজন হ্ৰাস কৰিব বিচাৰে। মানুহে প্ৰায়ে ওজন হ্ৰাস কৰিবলৈ কাৰ্বহাইড্ৰেটযুক্ত খাদ্য খোৱা বন্ধ কৰি দিয়ে, কিন্তু কয়সংখ্যক লোকেহে জানে যে দৈনিক আলু খাই ওজন হ্ৰাস কৰিব পৰা যায়। বিজ্ঞানীসকলে দাবী কৰিছে শ্বেতসাৰ সমৃদ্ধ আলুয়ে ওজন হ্ৰাস কৰাত সহায় কৰিব পাৰে।
ওজন হ্ৰাস কৰিবলৈ চেষ্টা কৰা লোকসকলে কেতিয়াবা এনে বস্তু খায়, য'ত অধিক কেলৰি থাকে। ইয়াৰ বাবে, তেওঁলোকৰ ওজন হ্ৰাস হোৱাৰ পৰিৱৰ্তে বৃদ্ধি হ'বলৈ আৰম্ভ কৰে। সেয়েহে, যদি কোনোবাই ওজন হ্ৰাস কৰিব বিচাৰে, তেনেহ'লে আহাৰত এনে খাদ্য অন্তৰ্ভুক্ত কৰিব, যি পাকস্থলী সোনকালে ভৰ্তি কৰে আৰু কম কেলৰি থাকে।
গৱেষকসকলে কয় যে আলুত কাৰ্ব আৰু ষ্টাৰ্চৰ পৰিমাণ অধিক, কিন্তু ইয়াক খালে পেটতো সোনকালে ভৰি যায় আৰু দীঘলীয়া সময়ৰ বাবে ভোক নালাগে। পেট সোনকালে ভৰ্তি হোৱাৰ বাবে খাদ্য কমকৈ খোৱা যায় আৰু ই ওজন হ্ৰাস কৰাত সহায় কৰে। অৱশ্যে, ইয়াক ৰন্ধা আৰু খোৱাৰ সঠিক উপায় থাকিব লাগে।
গৱেষকসকলে আৰু কৈছে যে ওজন হ্ৰাস কৰিবলৈ আলু ৰন্ধা আৰু খোৱাৰ সঠিক উপায় অতি গুৰুত্বপূৰ্ণ। আমেৰিকা যুক্তৰাষ্ট্ৰৰ লুইজিয়ানাৰ পেনিঙটন বায়োমেডিকেল ৰিচাৰ্চ চেণ্টাৰৰ ডায়েটিছিয়ান আৰু এই গৱেষণাৰ সহ-লেখিকা অধ্যাপক কেণ্ডিডা ৰিবেলোৱে কয় যে, "ওজন হ্ৰাস কৰিবলৈ, তেলত ভজা আলু খোৱা পৰিহাৰ কৰা উচিত। এই আলুত পুষ্টি হ্ৰাস হয় আৰু ইয়াৰ ফলত ওজন বৃদ্ধি হ'ব পাৰে।" গৱেষণাত এইটোও প্ৰকাশ পাইছে যে সিজোৱা আলু খোৱাটো ওজন হ্ৰাস কৰাৰ বাবে উপকাৰী হিচাপে প্ৰমাণিত হ'ব পাৰে। অধ্যাপক কেণ্ডিডা ৰিবেলোৱে আৰু কয় যে, "সিজোৱা আলু খোৱাৰ পিছত, ওজন হ্ৰাস কৰিবলৈ চেষ্টা কৰা লোকসকলৰ পেট দীঘলীয়া সময়ৰ বাবে ভৰ্তি হৈ থাকে আৰু তেওঁলোকৰ ভোক অনুভৱ নহয়। ওজন হ্ৰাস কৰিবলৈ, কম কেলৰি থকা গধুৰ খাদ্য খোৱা ভাল। ই সহজে কেলৰি হ্ৰাস কৰিব পাৰে।"
আলু খোৱাৰ ফলত টাইপ ২ ডায়েবেটিচ হোৱাৰ আশংকা থাকে, যদিও গৱেষকসকলে কয় যে ডায়েবেটিচ ৰোগীয়ে আলু খাব পাৰে আৰু ওজন হ্ৰাস কৰিব পাৰে। ইয়াৰ বাবে, গৱেষণাৰ সময়ত, বাকলিৰ সৈতে সিজোৱা আলু ১২ ৰ পৰা ২৪ ঘণ্টাৰ বাবে ফ্ৰীজত ৰখা হয় আৰু তাৰ পিছত ডায়েবেটিচ ৰোগীসকলক খাবলৈ দিয়া হৈছে। ঠাণ্ডা হোৱাৰ ফলত, আলুত আঁহৰ পৰিমাণ বৃদ্ধি হয় আৰু ইয়াৰ ফলত ৰক্ত শৰ্কৰাৰ স্তৰ বৃদ্ধি নহয়। এনেদৰে আলু খালে ডায়েবেটিক ৰোগীৰ ক্ষতি নহয়।
Comments