গুৱাহাটী, ১ ফেব্ৰুৱাৰীঃ শৰীৰৰ বাবে আইৰণ অতি গুৰুত্বপূৰ্ণ। শৰীৰত আইৰণৰ অভাৱৰ বাবে, বিভিন্ন প্ৰকাৰৰ সমস্যা হ'বলৈ ধৰে। একে সময়তে, শৰীৰত তেজৰ পৰিমাণো হ্ৰাস হয়। যাৰ ফলত দুৰ্বলতা, মূৰ ঘূৰোৱা আৰু ভোক নোহোৱা আদি সমস্যাও হ'ব পাৰে। আনহাতে, বহুলোকে আইৰণৰ অভাৱ দূৰ কৰিবলৈ ঔষধ গ্ৰহণ কৰে। কিন্তু ঔষধৰ ব্যৱহাৰ পৰিহাৰ কৰিব লাগে। এনে পৰিস্থিতিত, কিছুমান পাচলি আহাৰত অন্তৰ্ভুক্ত কৰি শৰীৰত আইৰণৰ অভাৱ দূৰ কৰিব পাৰি।
~ ব্ৰকলি
ব্ৰকলি শৰীৰৰ বাবে অতি উপকাৰী। ইয়াত যথেষ্ট পৰিমাণে কেলচিয়াম, আইৰণ আৰু ভিটামিন চি পোৱা যায়। আহাৰত ব্ৰকলি অন্তৰ্ভুক্ত কৰিলে পাচন তন্ত্ৰ শক্তিশালী হয় আৰু দুৰ্বলতাৰ সমস্যা আঁতৰ কৰে। একে সময়তে, ডায়েবেটিছ ৰোগীয়ে সহজে ব্ৰকলি খাব পাৰে। ইয়াৰ বাবে, ব্ৰকলি তৰকাৰী, চুপ বা চালাড আদিত খাব পাৰে।
~ পালেং শাক
পালেং শাক শৰীৰৰ বাবে অতি স্বাস্থ্যকৰ। ইয়াত প্ৰ'টিন, ছডিয়াম আৰু পটাছিয়াম আদি যথেষ্ট পৰিমাণে পোৱা যায়। আহাৰত আইৰণ অন্তৰ্ভুক্ত কৰিলে হৃদৰোগৰ আশংকা হ্ৰাস হয় আৰু ওজন হ্ৰাস কৰাত সহায় কৰে। পালেং শাকে শৰীৰ স্বাস্থ্যৱান কৰি ৰখাত সহায় কৰে।
~ সেউজীয়া মটৰ
শীতকালত বজাৰত সেউজীয়া মটৰ বৃহৎ পৰিমাণত উপলব্ধ, সেউজীয়া মটৰ শৰীৰৰ বাবে অতি উপকাৰী। ইয়াত যথেষ্ট পৰিমাণে আইৰণ, ছডিয়াম, ফাইবাৰ আৰু ভিটামিন চি আদি পোৱা যায়। মটৰ খালে শৰীৰত আইৰণৰ অভাৱ সম্পূৰ্ণ হোৱাৰ লগতে, ৰোগ প্ৰতিৰোধ ক্ষমতাও শক্তিশালী হয়।
~ বীট
বীট শৰীৰৰ বাবে অতি উপকাৰী। ইয়াত যথেষ্ট পৰিমাণে আইৰণ, ছডিয়াম আৰু কেলচিয়াম পোৱা যায়। সেয়েহে, দৈনিক বীট খালে ছাল স্বাস্থ্যৱান হৈ থকাৰ লগতে, শৰীৰত তেজৰ পৰিমাণো বৃদ্ধি হৈ থাকে।
বিঃদ্রঃ- এই নিবন্ধটোৰ তথ্যখিনি বিভিন্ন উৎসৰ পৰা সংগৃহীত আৰু প্ৰাথমিক জ্ঞান হিচাপে পঢ়ুৱৈলৈ আগবঢ়োৱা হৈছে। বিশদভাৱে জানিবলৈ বিশেষজ্ঞৰ পৰামৰ্শ ল'ব।
Comments