গুৱাহাটী, ৯ ফেব্ৰুৱাৰীঃ প্ৰাচীন কালৰ পৰাই পাণ মুখখন সতেজ কৰা কামত ব্যৱহাৰ হৈ আহিছে। পান খালে দেহ-মন সতেজ অনুভৱ হয়। কিন্তু কমসংখ্যক লোকেহে জানে যে পাণ খালে স্বাস্থ্যৰ বিশেষ লাভালাভ হয়। পাণ খালে শৰীৰৰ বিষমুক্তকৰণত সহায়ক হয়। আনহাতে, পাণে ইউৰিক এচিডৰ দৰে দ্ৰুতগতিত বৰ্ধিত ৰোগত আয়ুৰ্বেদিক ঔষধৰ দৰে কাম কৰে।
• পাণ খোৱাৰ আন লাভালাভবোৰঃ
~ শৰীৰ বিষমুক্ত কৰে
পাণত এনে গুণাগুণ আছে, যি শৰীৰত জমা হোৱা বিষাক্ত পদাৰ্থ বোৰ উলিওৱাত সহায় কৰে। এনে পৰিস্থিতিত, ইউৰিক এচিডৰ সৈতে যুঁজি থকা লোকসকলে পাণৰ ৰস পান কৰিব পাৰে বা চোবাই খাব পাৰে।
~ শ্বাস-প্ৰশ্বাসৰ সমস্যাত উপযোগী
জ্বৰ, চৰ্দি, শ্বাস-প্ৰশ্বাসৰ সমস্যাৰ পৰা সকাহ পাবলৈ অনাদিকালৰ পৰা পানপাত ব্যৱহাৰ হৈ আহিছে। শ্বাস-প্ৰশ্বাসৰ সমস্যাত ভুগি থকা লোকসকলে পাণ লঙৰ সৈতে পানীত উতলাই খাব লাগে। ই শৰীৰটোক যথেষ্ট পৰিমাণে সকাহ দিয়ে।
~ স্তন্যপান কৰোৱাত উপযোগী
যিসকল মাতৃয়ে তেওঁলোকৰ সন্তানক গাখীৰ খুৱাবলৈ অসুবিধা পায় আৰু ফলত স্তন ফুলি অহাৰ দৰে সমস্যা হয়, তেওঁলোকে পাণ গৰম কৰি সেইবোৰ স্তনত কিছু সময়ৰ বাবে বান্ধি ৰাখিব লাগে। ই ফুলাত সকাহ দিয়ে।
~ মূৰৰ বিষৰ পৰা সকাহ
বৰ্তমান সময়ত মূৰৰ বিষ সচৰাচৰ হয়। এনে পৰিস্থিতিত, মূৰৰ বিষৰ পৰা সকাহ পাবলৈ, পাণ তিয়াই ৰাখিব আৰু সেইবোৰ মূৰত দিব লাগে।
বিঃদ্রঃ- এই নিবন্ধটোৰ তথ্যখিনি বিভিন্ন উৎসৰ পৰা সংগৃহীত আৰু প্ৰাথমিক জ্ঞান হিচাপে পঢ়ুৱৈলৈ আগবঢ়োৱা হৈছে। বিশদভাৱে জানিবলৈ বিশেষজ্ঞৰ পৰামৰ্শ ল'ব।
Comments