গুৱাহাটী, ২৩ ফেব্ৰুৱাৰীঃ বৰ্তমান সময়ৰ খাদ্যৰ ফলত, বৃক্কৰ ৰোগ সচৰাচৰ হৈ পৰিছে। বৰ্তমান, ফাষ্ট ফুডৰ প্ৰৱণতা যথেষ্ট বৃদ্ধি পাইছে, যিসকলে বেছিকৈ ফাষ্ট ফুড খায়, তেনে লোকক বৃক্কৰ ৰোগে সোনকালে আগুৰি ধৰে। যদি কোনোবাই দৈনিক ফাষ্ট ফুড খায়, তেন্তে সোনকালে বৃক্ক ক্ষতিগ্ৰস্ত হ'ব পাৰে। সেইকাৰণে কেৱল সতেজ ঘৰত বনোৱা খাদ্য খাবলৈ চেষ্টা কৰা উচিত। ইয়াৰ উপৰিও, বাহিৰত বনোৱা বস্তু খোৱাটো পৰিহাৰ কৰিব লাগে।
• বৃক্কৰ ৰোগীসকলে পৰিহাৰ কৰিব লগা ৬ বিধ খাদ্য সামগ্রী
~ যদি কোনোবাই অধিক কল খায়, তেনেহ'লে ই পোনপটীয়াকৈ বৃক্কক প্ৰভাৱিত কৰে। সেইকাৰণে কল বেছিকৈ খোৱা উচিত নহয়।
~ আলু বাকলিৰ সৈতে খোৱা পৰিহাৰ কৰিব লাগে কিয়নো আলুৰ বাকলিয়ে বৃক্কক ক্ষতিগ্ৰস্ত কৰে।
~ আমিষ আহাৰ কম পৰিমাণত খাব লাগে, কিয়নো আমিষজাতীয় আহাৰ খোৱাৰ ফলত মানুহৰ বৃক্ক অতি সোনকালে বিকল হয়। যিসকলে অধিক আমিষ আহাৰ খায়, তেওঁলোকৰ বৃক্কৰ ওপৰত অতি সোনকালে বেয়া প্ৰভাৱ পৰে।
~ বৃক্কৰ ৰোগীসকলে বিলাহীৰ বাকলি আৰু বীজ খাব নালাগে, কিয়নো বিলাহীৰ বাকলি আৰু বিলাহীৰ বীজ দুয়োটাই বৃক্কৰ ক্ষতি কৰিব পাৰে।
~ প্ৰ'টিনৰ ক্ষেত্ৰত, মাহজাতীয় শস্য অত্যাধিক খাব নালাগে। চিকিৎসকৰ পৰামৰ্শ অনুসৰি দাইল সীমিত পৰিমাণত খাব লাগে।
• স্বাস্থ্যকৰ খাদ্য খাবঃ বৃক্কৰোগীসকলে সদায় স্বাস্থ্যকৰ খাদ্য খাব লাগে। ইয়াৰ ফলত, তেওঁলোকৰ শৰীৰ সুস্থ হৈ থাকে আৰু কাম কৰাৰ ক্ষমতা বৃদ্ধি হয়। এনে কৰাৰ দ্বাৰা, তেওঁলোকৰ বৃক্কও স্বাস্থ্যৱান হৈ থাকে। বৃক্কৰ ৰোগীসকলে খাদ্য খোৱাৰ লগে লগে বিচনালৈ যাব নালাগে। ই তেওঁলোকৰ সমস্যা বৃদ্ধি কৰিব পাৰে।
বিঃদ্রঃ- এই নিবন্ধটোৰ তথ্যখিনি বিভিন্ন উৎসৰ পৰা সংগৃহীত আৰু প্ৰাথমিক জ্ঞান হিচাপে পঢ়ুৱৈলৈ আগবঢ়োৱা হৈছে। বিশদভাৱে জানিবলৈ বিশেষজ্ঞৰ পৰামৰ্শ ল'ব।
Comments