গুৱাহাটী, ২৫ ফেব্ৰুৱাৰীঃ দুৰ্বল জীৱনশৈলী আৰু অখাদ্য খোৱাৰ বাবে শৰীৰত বেয়া কলেষ্টেৰল বৃদ্ধি হ'বলৈ ধৰে। এনে অৱস্থাত, হৃদৰোগ আৰু ডায়েবেটিছৰ আশংকা বৃদ্ধি হয়। উন্নত স্বাস্থ্যৰ বাবে, সকলোৱে স্বাস্থ্যকৰ আহাৰ বাছনি কৰাটো অতিকৈ প্ৰয়োজনীয়। ইয়াৰ মাজতে এনে এবিধ সেউজীয়া পাচলি আছে, যি কলেষ্টৰল নিয়ন্ত্রণ কৰাৰ লগতে ডায়েবেটিছ নিয়ন্ত্রণত ৰাখে। এই বিশেষ পাচলিবিধ হৈছে ভেণ্ডি।
ভেণ্ডি, ভিটামিন, খনিজ আৰু আঁহেৰে সমৃদ্ধ। ইয়াৰ উপৰিও, ইয়াত পেকটিনও পোৱা যায়, যাৰ সহায়ত শৰীৰত বেয়া কলেষ্টেৰলৰ স্তৰ হ্ৰাস হ'বলৈ আৰম্ভ কৰে। ইয়াৰ বাবে, ৰক্তচাপও নিয়ন্ত্ৰণ হৈ থাকে। উচ্চ কলেষ্টেৰলক বহুতো গুৰুতৰ ৰোগৰ মূল কাৰক বুলি গণ্য কৰা হয়।
স্বাস্থ্য বিশেষজ্ঞ সকলে কোৱাৰ দৰে ভেণ্ডি আঁহৰ এক সমৃদ্ধ উৎস, সেয়েহে ই পেটৰ সমস্যা আঁতৰ কৰে আৰু হজম শক্তি উন্নত কৰো, ই ভোক লগাত সহায় কৰে। ভেণ্ডি ডায়েবেটিছ ৰোগীসকলৰ বাবে উপকাৰী কিয়নো এই সেউজীয়া পাচলিবিধ খালে ৰক্ত শৰ্কৰাৰ স্তৰ নিয়ন্ত্ৰণত থাকে।
Comments