গুৱাহাটী, ২৭ জুলাইঃ আজিকালিৰ যুগত বহুটো কম বয়সীয়া লোকৰো মূৰৰ বিষত ভুগা দেখা যায় আৰু মাইগ্ৰেইনত আক্রান্ত হোৱা বুলি ভূল ধাৰণা লৈ জীয়াই থকা দেখা যায়। কিন্তু, এটা পাৰ্থক্য আছে। মাইগ্ৰেইনৰ বিষ মূৰৰ সোঁ অংশ বা বাওঁ অংশত হয়। এই বিষ অতিকৈ অসহ্যকৰ। সাধাৰণতে মাইগ্ৰেইনৰ কোনো স্থায়ী সমাধান নাই আৰু ই সহজে আৰোগ্য নহয়।
তথাপিও, মাইগ্ৰেইনৰ সমস্যাত ভুগি থকা লেকসকলে ইয়াক সহজভাৱে লয় আৰু খোৱা-বোৱা সময়মতে নকৰে। কেতিয়াবা খাদ্যৰ বিষয়ে সঠিক জ্ঞান নথকাৰ বাবে এনে হোৱা দেখা যায়। মাইগ্ৰেইনৰ বিষ পৰিহাৰ কৰিবলৈ, খাদ্যৰ প্ৰতি যত্ন লোৱাটো অতিকৈ গুৰুত্বপূৰ্ণ। ইয়াৰে একে সময়তে, লক্ষণ আৰু কাৰণবোৰৰ বিষয়ে তথ্য জানিব লাগে।
মাইগ্ৰেইনৰ বিষৰ কাৰণ
মাইগ্ৰেইনৰ বিষ ৰক্ত কণিকাৰ ডাঙৰ তাপ আৰু স্নায়ু তন্তুৰ পৰা ৰাসায়নিক পদাৰ্থৰ প্ৰবাহৰ ফলত হয়। বিষৰ সময়ত মূৰৰ তলৰ কোষবোৰ ডাঙৰ হৈ যায়। যাৰ ফলত এটা ৰাসায়নিক পদাৰ্থ প্ৰবাহিত হ'বলৈ আৰম্ভ কৰে। ই অধিক মূৰত তীব্র কামোৰণিৰ সৃষ্টি কৰে আৰু পৰৱৰ্তী সময়ত শুই থাকিবলগীয়া পৰিস্থিতিৰ সৃষ্টি হয়।
মাইগ্ৰেইনৰ লক্ষণ
১. হাত আৰু ভৰিত জিনজিননি হোৱা
২. বমি হোৱাৰ ফলত
৩. পোহৰ আৰু শব্দৰ পৰা
৪. সংবেদনশীলতা বৃদ্ধি পোৱা
মাইগ্ৰেইনৰ সমস্যাত এই খাদ্যবোৰ পৰিহাৰ কৰিব
১. শীতল খাদ্যবস্তু
আইচক্ৰীম আৰু অন্যান্য শীতল খাদ্য খালে মাইগ্ৰেইনৰ বিষ বৃদ্ধি হ'ব পাৰে। যদি দৈনিক ব্যায়ামৰ ঠিক পিছতে বা গৰম খাদ্য খাই উঠাৰ পিছতে ঠাণ্ডা বস্তু সেৱন কৰিলে, মাইগ্ৰেইনৰ সমস্যা যথেষ্ট বৃদ্ধি হ'ব পাৰে।
২. চকলেট
সকলো লোকে চকলেট খাবলৈ ভাল যথেষ্ট ভাল পায়। অৱশ্যে, মাইগ্ৰেইনত ভুগি থকা লোকসকলৰ বাবে ই অতি বিপদজনক হ'ব পাৰে। চকলেটত কেফেইন আৰু বিটা−ফেনাইলেথাইলামাইন নামৰ এক উপাদান থাকে। ইয়াৰ ফলত ৰক্ত কোষবোৰ প্ৰসাৰিত হয়। ফলত বিষৰ সমস্যা বৃদ্ধি হ'ব পাৰে।
৩. নিমখ কমকৈ সেৱন কৰক
খাদ্যৰ সৈতে অত্যাধিক নিমখ খালে মাইগ্ৰেইনৰ সমস্যা যথেষ্ট বৃদ্ধি হ'ব পাৰে। আচাৰ আৰু জলকীয়া খোৱাৰ ফলত মাইগ্ৰেইনৰ বিষ বেছি হয়। ইয়াৰ উপৰিও, ফাষ্ট ফুডৰ পৰা মাইগ্ৰেইনৰ সমস্যা বৃদ্ধি হয়।
৪. চাহ, কফি কমকৈ খাব
সাধাৰণতে সকলো লোকে বিশ্বাস কৰে যে চাহ বা কফি খোৱাৰ ফলত মূৰৰ বিষৰ পৰা সকাহ পাব পাৰি। কিন্তু, নিয়মীয়াকৈ কফি খোৱা লোকসকলে নাজানে যে ইয়াৰ ফলত মাইগ্ৰেইন হ'ব পাৰে। কফীত যথেষ্ট পৰিমাণৰ কেফেইন থাকে, যি মস্তিষ্কৰ স্নায়ুৰ কাৰ্যত বাধা দিয়ে। ইয়াৰ ফলত ৰক্ত সঞ্চালন হ্ৰাস হয়, আৰু মাইগ্ৰেইনৰ সমস্যা যথেষ্ট বৃদ্ধি হৈ পৰে।
Comments