গুৱাহাটী, ২৯ নৱেম্বৰঃ বজাৰত কিছুমান এনেকুৱা পাচলি পোৱা যায়, যি প্ৰতিটো ঋতুতে অতি সহজে পোৱা যায়। কিন্তু যেতিয়া সোৱাদৰ কথা আহে, এই পাচলিবোৰ কেৱল শীতকালত খাই হে সোৱাদ পোৱা যায়। এই পাচলিবোৰৰ ফুলকবি অন্যতম। ফুলকবি প্ৰতিটো ঋতুতে বজাৰত পায় কিন্তু মুখ্যতঃ ই হৈছে এবিধ শীতকালীন পাচলি। ফুলকবিত কেলচিয়াম, ফছফৰাছ, প্ৰ'টিন, কাৰ্বোহাইড্ৰেট আৰু আইৰণ থাকে। ইয়াত ভিটামিন এ, বি, চি আৰু পটাছিয়াম থাকে। ফুলকবি স্বাস্থ্যৰ বাবে উপকাৰী। কিন্তু কিছুমান মানুহে ফুলকবি খোৱা পৰিহাৰ কৰা উচিত। কিয়নো ইয়াৰ ফলত শৰীৰত বিৰূপ প্ৰভাৱ পৰিব পাৰে।
১. থাইৰইড ৰোগীয়ে ফুলকবি খোৱা পৰিহাৰ কৰক
যদি কোনোবা লোক থাইৰইডৰ সমস্যাত ভুগি আছে তেন্তে ফুলকবি খোৱা পৰিহাৰ কৰিব। ইয়াক সেৱন কৰিলে শৰীৰত টি ৩ আৰু টি ৪ হৰমন বৃদ্ধি হ'ব পাৰে
২. পাথৰ হোৱা ৰোগীয়ে নাখাব
পিত্তথলী বা বৃক্কৰ পাথৰ থকা লোকসকলে ফুলকবি খোৱা পৰিহাৰ কৰিব লাগে। ফুলকবিত কেলচিয়াম অধিক থাকে। লগতে, যদি কাৰোবাৰ ইউৰিক এচিড বেছি হৈছে, তেন্তে তেওঁলোকে ফুলকবিৰ পৰা দূৰতে থাকক। কিয়নো ইয়াক সেৱন কৰিলে মূত্ৰাশয়ত থকা বৃক্কৰ সমস্যা বৃদ্ধি নহয়। একে সময়তে, ইউৰিক এচিডৰ স্তৰও দ্ৰুতগতিত বৃদ্ধি হ'ব পাৰে।
৩. গেচৰ সমস্যা থকা লোকসকলে ফুলকবি খাব নালাগে
গেছৰ সমস্যা থকা লোকসকলে ফুলকবি খোৱা পৰিহাৰ কৰিব লাগে। ফুলকবিৰ কিছুমান উপাদান সহজে ভাঙি নাযায়। ইয়াৰ ফলত এচিডিটিৰ সমস্যা বৃদ্ধি হ'ব পাৰে।
বিঃদ্রঃ- এই নিবন্ধটোৰ তথ্যখিনি বিভিন্ন উৎসৰ পৰা সংগৃহীত আৰু প্ৰাথমিক জ্ঞান হিচাপে পঢ়ুৱৈলৈ আগবঢ়োৱা হৈছে। বিশদভাৱে জানিবলৈ বিশেষজ্ঞৰ পৰামৰ্শ ল'ব।
Comments