Choose Language

  • All  
  • English
  • অসমীয়া

সাৱধান; সৰহকৈ গৰম পানী খালে শৰীৰত হ'ব পাৰে বহুটো সমস্যা


Published on December 7, 2021 | News Source: অৰূপ ডেকা
Share This Page
Related Stories

বিলাহী আৰু নেমুৰে ইউৰিক এচিডৰ প্ৰভাৱ হ্ৰাস কৰাৰ ঘৰুৱা প্ৰতিকাৰ


Published on December 2, 2021|News Source : অৰূপ ডেকা


গুৱাহাটী, ২ ডিচেম্বৰঃ দুৰ্বল জীৱনশৈলী আৰু ভুল খাদ্যাভ্যাসৰ বাবে বহু সংখ্যক লোক বৰ্ধিত ইউৰিক এচিডত ভুগি আছে। শৰীৰত ইউৰিক এচিডৰ মাত্ৰা বৃদ্ধি হোৱাৰ লগে লগে বহুতো ৰোগে আগুৰি ধৰিবলৈ আৰম্ভ কৰে। আৰ্থ্ৰাইটিছৰ সমস্যাটো এইবোৰৰ মাজত সচৰাচৰ দেখা যায়। এই সমস্যাটো বৃদ্ধসকলৰ ক্ষেত্ৰত সচৰাচৰ দেখা যায়। দৰাচলতে, যেতিয়া খাদ্য শৰীৰত প্ৰৱেশ কৰে, ই ইউৰিক এচিড প্ৰস্তুত কৰে। সাধাৰণতে বৃক্কই এই এচিড পৰিষ্কাৰ কৰি ইয়াক শৰীৰৰ পৰা নিষ্কাশন কৰে। ইউৰিক এচিড হৈছে শৰীৰত পিউৰিন নামৰ প্ৰ'টিন ভাঙি পেলোৱা কাৰ্য। কিন্তু যদি ইয়াৰ প্ৰ'টিনৰ টুকুৰাবোৰ এটা ঠাইত বা হাড়ৰ মাজত জমা হয়, ই বহুতো অঙ্গক ক্ষতিগ্ৰস্ত কৰিব পাৰে। বৰ্ধিত ইউৰিক এচিডত ভুগি থকা ৰোগীসকলে কিছুমান বিশেষ ঘৰুৱা প্ৰতিকাৰ অৱলম্বন কৰি ইয়াৰ প্ৰভাৱ কিছু পৰিমাণে হ্ৰাস কৰিব পাৰে। 

১. বিলাহী 

পাচলিৰ সোৱাদ বঢ়াবলৈ বিলাহী ব্যৱহাৰ কৰা হয়। ই স্বাস্থ্যৰ বাবেও অতি উপকাৰী। বিলাহীত পিউৰিনৰ পৰিমাণ আটাইতকৈ কম। এইকাৰণে ইয়াক নিয়মীয়াকৈ সেৱনে আৰ্থ্ৰাইটিছ প্ৰতিৰোধ কৰিব পাৰে। কেৱল এয়াই নহয়, ইয়াত থকা ভিটামিনবোৰে আৰ্থ্ৰাইটিছৰ বিষ আৰু গাঁঠি ফুলা হ্ৰাস কৰাত সহায়ক হয়।

২. নেমু

নেমুৱে শৰীৰত থকা ইউৰিক এচিড দ্ৰৱীভূত কৰে, যি শৰীৰৰ পৰা প্ৰাকৃতিকভাৱে ইউৰিক এচিড আঁতৰ কৰাত সহায় কৰে। এটা নেমুৰ আধা অংশ কাটি ইয়াক এগিলাচ পানীত চেপি লওক আৰু আহাৰ গ্ৰহণ কৰাৰ আগতে ইয়াক খাওক। ইয়াক চৰবত হিচাপে খাব পাৰি বা চালাডত যোগ দিও খাব পাৰি।

প্ৰাকৃতিকভাৱে ইউৰিক এচিড নিয়ন্ত্ৰণ কৰা আন ঘৰুৱা প্ৰতিকাৰবোৰঃ

* বীট

বীট খোৱাৰ ফলত বৃক্কৰ পৰিষ্কাৰ কৰা ক্ষমতা বৃদ্ধি হয়। বীটত অধিক হাৰত কাৰ্বোহাইড্ৰেট, খনিজ, ভিটামিন আৰু ক্ল'ৰিন থাকে। এই সকলোবোৰে ইউৰিক এচিডৰ স্তৰ নিয়ন্ত্ৰণ কৰাত সহায় কৰে। অৱশ্যে মধুমেহ ৰোগীয়ে ইয়াক গ্ৰহণ কৰাৰ পৰা বিৰত থাকক। 

* পানী

শীতকালত পিয়াহ কমে। বহুলোকে প্ৰয়োজনতকৈ কমকৈ পানী খোৱা দেখা যায়। কিন্তু যদি গোটেই দিনটোত ৬-৭ গিলাচ পানী খায়, তেন্তে ই শৰীৰত ইউৰিক এচিডৰ স্তৰ নিয়ন্ত্ৰণ কৰাত সহায় কৰিব। পানী সেৱন কৰাৰ ফলত বৃক্কই শৰীৰৰ পৰা ইউৰিক এচিড আঁতৰ কৰাত সহায় কৰে। 

* কমলা টেঙা


বৰ্ধিত ইউৰিক এচিডৰ স্তৰ নিয়ন্ত্ৰণ কৰাত কমলা বৰ কাৰ্যকৰী। ইয়াক খোৱাৰ ফলত শৰীৰত ইউৰিক এচিডৰ স্তৰ নিয়ন্ত্ৰণত থাকে আৰু ইয়াৰ ফলত আৰ্থ্ৰাইটিছ নহয়।

 

বিঃদ্রঃ- এই নিবন্ধটোৰ তথ্যখিনি বিভিন্ন উৎসৰ পৰা সংগৃহীত আৰু প্ৰাথমিক জ্ঞান হিচাপে পঢ়ুৱৈলৈ আগবঢ়োৱা হৈছে। বিশদভাৱে জানিবলৈ বিশেষজ্ঞৰ পৰামৰ্শ ল'ব।

Cartoon
View Older

 

January 23, 2022


Entertainment
View Older


From Our Archive

Create Account