গুৱাহাটী, ২৮ ছেপ্টেম্বৰঃ প্ৰায়সংখ্যক মানুহে খাদ্যৰ সৈতে চালাড হিচাপে পিঁয়াজৰ সৈতে নেমুৰ ৰস খায়। কিন্তু বিশেষজ্ঞসকলৰ মতে, ইয়াক খোৱাৰ আগতে আহাৰ গ্ৰহণ কৰাটো অধিক উপকাৰী, খাদ্যৰ সৈতে নহয়। অধ্যয়নে প্ৰকাশ কৰিছে যে পিঁয়াজ আৰু ফ্ৰুক্টুলিগোচেকাৰাইডত (Fructooligosaccharides) থকা প্ৰাকজৈৱিক ইনচুলিনে পাকস্থলীত ভাল বেক্টেৰিয়া বৃদ্ধি কৰে আৰু ৰোগ প্ৰতিৰোধ প্ৰণালী উন্নত কৰে।
পিঁয়াজ হৈছে এক চুপাৰফুড যি আপোনাক আহাৰত অন্তৰ্ভুক্ত কৰি বিভিন্ন ধৰণে সহায় কৰে। ইয়াক ভাৰতীয় খাদ্যত প্ৰায় সকলো পাচলিত অন্তৰ্ভুক্ত কৰা হয়।অধ্যয়ন অনুসৰি, পিঁয়াজ হৈছে আঁহৰ এক শক্তিক্ষেত্ৰ। আহাৰত পিঁয়াজ অন্তৰ্ভুক্ত কৰিলে ই আপোনাক হৃদৰোগৰ পৰা সুৰক্ষিত কৰে। ই কলেষ্টেৰলৰ স্তৰ হ্ৰাস কৰে আৰু ওজন হ্ৰাস কৰাত সহায়ক হয়, যদি আপুনি ইয়াক ওজন হ্ৰাস কৰা খাদ্যৰ সৈতে একত্ৰিত কৰে।
নেমুৰ সৈতে পিঁয়াজ খোৱাটো আপোনাৰ পাচন তন্ত্ৰৰ বাবে ভাল বুলি গণ্য কৰা হয়, অৰ্থাৎ পাকস্থলীৰ স্বাস্থ্যৰ বাবে ভাল। বিশেষজ্ঞসকলৰ মতে, নেমুৰ ৰসৰ সৈতে কেঁচা পিঁয়াজ খোৱাটোৱে আপোনাক বহুতো লাভালাভ প্ৰদান কৰে।
বিঃদ্রঃ- এই নিবন্ধটোৰ তথ্যখিনি বিভিন্ন উৎসৰ পৰা সংগৃহীত আৰু প্ৰাথমিক জ্ঞান হিচাপে পঢ়ুৱৈলৈ আগবঢ়োৱা হৈছে। বিশদভাৱে জানিবৰ বাবে বিশেষজ্ঞৰ পৰামৰ্শ ল’ব।
Comments