গুৱাহাটী, ২৫জানুৱাৰীঃ ক'ভিডত সংক্ৰমিত হোৱাৰ ফলত এগৰাকী সুস্থ ব্যক্তিৰ শৰীৰৰ বহুতো ক্ষতি হয়। আনকি সংক্ৰমণৰ পৰা আৰোগ্য হোৱাৰ পিছত ইয়াৰ প্ৰভাৱ কেইবা মাহ ধৰি অব্যাহত থাকে। ক'ভিডে শৰীৰৰ এনে বহুতো ক্ষতি কৰে যাৰ পৰা পুনৰুদ্ধাৰ কৰা সম্ভৱ নহয়। ক'ভিড আক্রান্ত হৈ আৰোগ্য লাভ কৰাৰ পিছত, মানুহে বহুতো সমস্যাৰ সন্মুখীন হয়। কিছুমান লোকে দীৰ্ঘদিন ধৰি দুৰ্বল অনুভৱ কৰি থাকে, আন কিছুমানৰ ভোক নোহোৱা হয়, অত্যাধিক চুলি সৰা আদি সমস্যাৰ সন্মুখীন হয়। এনে পৰিস্থিতিত, সঠিক আহাৰ গ্ৰহণ নকৰিলে এই সমস্যাবোৰ আৰু বৃদ্ধি হ'ব পাৰে।
গৱেষণা অনুসৰি, ক'ভিড পৰীক্ষাৰ ফলাফল নিগেটিভ অহাৰ পিছতো বহুসময়ত লক্ষণবোৰ ৬৮ দিন ধৰি থাকে। আনকি সংক্ৰমণৰ পৰা আৰোগ্য হোৱাৰ পাছতো, শৰীৰটোক আগৰ সুস্থ অৱস্থালৈ ঘূৰি আনিবলৈ সময় লাগে। ইয়াৰ বাবে এটা ভাল আহাৰ আৰু ভাল জীৱনশৈলী অনুসৰণ কৰাটো অতি প্ৰয়োজনীয়। অন্যথা, ক'ভিডৰ পৰা আৰোগ্য হোৱাৰ বহু দিনৰ পাছতো, ব্যক্তিজন দুৰ্বল আৰু ভাগৰুৱা হৈ থাকে। এনে পৰিস্থিতি, শৰীৰৰ হেৰুওৱা শক্তি ঘূৰাই আনিবলৈ কিছুমান বস্তুৰ যত্ন লোৱাটো অতি গুৰুত্বপূৰ্ণ। ক'ভিডৰ পৰা আৰোগ্য হোৱাৰ পিছত, কেইমাহমানৰ বাবে বাহিৰৰ খাদ্য খোৱা পৰিহাৰ কৰিব লাগে। কিয়নো, বাহিৰৰ খাদ্যষ বহুতো ৰং, ৰাসায়নিক পদাৰ্থ বা ভেজাল বস্তু থাকিব পাৰে, যি শৰীৰটোক সুস্থ অৱস্থালৈ ঘূৰাই অনাত বাধাৰ হৌ পৰিব পাৰে।
ইয়াৰ লগতে, পেকেট যুক্ত খাদ্য খোৱা পৰিহাৰ কৰিব লাগে। ইয়াক দীঘলীয়া কৈ ৰাখিবলৈ, ইয়াত যথেষ্ট সংৰক্ষক আৰু ৰাসায়নিক পদাৰ্থ যোগ দিয়া হয়। এই সংসাধিত খাদ্যবোৰে শৰীৰটোক যথেষ্ট ক্ষতি কৰিব পাৰে।
ক'ভিড আৰোগ্য হোৱাৰ পিছত কুকিজ, কেক, চকলেট, কাৰ্বোনেটেড শীতল পানীয়, সংসাধিত ফলৰ ৰস বা যথেষ্ট চেনী থকা বস্তু খোৱাৰ পৰা দূৰত থাকিব লাগে। কিয়নো, ক'ভিডৰ সময়ত দিয়া ঔষধৰ ফলত, বহুলোকৰ ৰক্ত শৰ্কৰাৰ স্তৰ বৃদ্ধি পায়। এনে পৰিস্থিতিত, অধিক চেনী থকা বস্তু খোৱাটো অতি ক্ষতিকাৰক হিচাপে প্ৰমাণিত হ'ব পাৰে।
ইয়াৰ পৰিৱৰ্তে ঘৰতে তৈয়াৰ কৰা পাতল খাদ্য খাব লাগে। ডালডাৰে প্ৰস্তুত খাদ্য সামগ্রী, ফাষ্ট-ফুড, ভজা খাদ্য আদিৰ দৰে ট্ৰেন্স চৰ্বিযুক্ত সামগ্ৰী পৰিহাৰ কৰিব লাগে। কেৱল সেই খাদ্য খাব লাগে যি সহজে হজম হয়। লগতে নিশ্চিত কৰিব যে খাদ্য সতেজ হয় নে নহয়।
বিঃদ্রঃ- এই নিবন্ধটোৰ তথ্যখিনি বিভিন্ন উৎসৰ পৰা সংগৃহীত আৰু প্ৰাথমিক জ্ঞান হিচাপে পঢ়ুৱৈলৈ আগবঢ়োৱা হৈছে। বিশদভাৱে জানিবলৈ বিশেষজ্ঞৰ পৰামৰ্শ ল'ব।
Comments