গুৱাহাটী, ১২ মেঃ যেতিয়া শৰীৰত ইউৰিক এচিড বৃদ্ধি হয়,তেতিয়া বিভিন্ন ধৰণৰ পৰিৱৰ্তন হ'বলৈ আৰম্ভ কৰে। বেছিভাগ মানুহে শৰীৰ ফুলা আৰু হাড়ৰ বিষৰ অভিযোগ কৰে। যিসকল লোকে ইয়াক নিয়ন্ত্ৰণ কৰিবলৈ সকলো পদ্ধতি গ্ৰহণ কৰে, তেওঁলোকে বৰ্ধিত ইউৰিক এচিড কিছুমান ঘৰুৱা প্ৰতিকাৰৰ সহায়ত নিয়ন্ত্ৰণ কৰিব পাৰে।
লগতে এই বস্তুবোৰৰ বহুত ব্যয়বহুল নহয়। এইবোৰ সহজে পাকঘৰত পোৱা যায়, যাৰ সহায়ত ইউৰিক এচিডৰ সমস্যাৰ পৰা পৰিত্ৰাণ পাব পাৰি। প্ৰকৃততে, সঠিক আহাৰ আৰু উন্নত জীৱনশৈলীৰ সহায়ত বৰ্ধিত ইউৰিক এচিড নিয়ন্ত্ৰণ কৰিব পাৰি।
১. নহৰু
নহৰুৱে বৰ্ধিত ইউৰিক এচিড নিয়ন্ত্ৰণলৈ আনিব পাৰে। প্ৰকৃততে, নহৰুৰ ঔষধি গুণাগুণৰ বাবে, ইয়াক ৰোগত সহায়ক বুলি গণ্য কৰা হয়। বৰ্ধিত ইউৰিক এচিডৰ সমস্যাৰ পৰা পৰিত্ৰাণ পোৱাত ই অতি উপযোগী। যদি খালী পেটত দৈনিক ৩-৪ টা নহৰু খোৱা হয়, ইউৰিক এচিডৰ বৰ্ধিত স্তৰৰ পৰা পৰিত্ৰাণ পাব পাৰি।
২. আজৱাইন পানী
আজৱাইন পানীয়ে ইউৰিক এচিড নিয়ন্ত্ৰণত ৰাখিব পাৰে। সকলোৱে জানে যে সাধাৰণতে সোৱাদ বঢ়াবলৈ আজৱাইন ব্যৱহাৰ কৰা হয়। ইয়াৰ বহুতো ঔষধি গুণ আছে। এই গুণাগুণবোৰৰ বাবে, আজৱাইনক বৰ্ধিত ইউৰিক এচিড অতি সহায়ক বুলি গণ্য কৰা হয়। যদি আজৱাইন পানী সেৱন কৰে, তেন্তে শৰীৰত বৰ্ধিত ইউৰিক এচিডৰ স্তৰ হ্ৰাস হয়। ইয়াৰ বাবে প্ৰতিদিনে পুৱা এগিলাচ কুহুমীয়া পানীৰে আজৱাইন খোৱা উচিত।
৩. আদা
ইউৰিক এচিড বৃদ্ধি হোৱাৰ ফলত গাঁঠিৰ বিষ আৰম্ভ হয়। এই বিষৰ পৰা পৰিত্ৰাণ পাবলৈ মানুহে আদাৰ সহায়ল ল'ব পাৰে। প্ৰকৃততে, ইয়াত থকা এণ্টি-অক্সিডেণ্টবোৰ এই সমস্যাৰ পৰা পৰিত্ৰাণ পাবলৈ কাৰ্যকৰী বুলি প্ৰমাণিত হয়। অৰ্থাৎ, আহাৰত আদা অন্তৰ্ভুক্ত কৰি ইউৰিক এচিডৰ পৰা সকাহ পাব পাৰি।
বিঃদ্রঃ- এই নিবন্ধটোৰ তথ্যখিনি বিভিন্ন উৎসৰ পৰা সংগৃহীত আৰু প্ৰাথমিক জ্ঞান হিচাপে পঢ়ুৱৈলৈ আগবঢ়োৱা হৈছে। বিশদভাৱে জানিবলৈ বিশেষজ্ঞৰ পৰামৰ্শ ল'ব।
Comments