গুৱাহাটী, ২০ মেঃ বৰ্তমান, মানুহৰ দৈনন্দিন জীৱনশৈলীত যথেষ্ট পৰিৱৰ্তন হৈছে, যাৰ ফলত সকলোৰে আহাৰ যথেষ্ট প্ৰভাৱিত হৈছে, মানুহে বাহিৰৰ খাদ্যৰ প্ৰতি অধিক আগ্ৰহী হৈ পৰিছে, য'ত প্ৰয়োজনীয় পুষ্টিও উপলব্ধ নহয়। এনে পৰিস্থিতিত, মানুহে নিজৰ স্বাস্থ্যৰ সৈতে হেতালি খেলি আছে।
গ্ৰীষ্মকালত, গধুৰ আৰু ভজা খাদ্যই শৰীৰত যথেষ্ট সমস্যাৰ সৃষ্টি কৰে, যাৰ ফলত বদহজম, গেছ আৰু ফুলা আদিৰ দৰে সমস্যা হ'ব পাৰে। ইয়াক এৰাই চলিবলৈ, মানুহে বহুতো খাদ্য এৰাই চলিব লাগে। এনে সময়ত, মানুহে বহুতো ঘৰুৱা প্ৰতিকাৰ গ্ৰহণ কৰে, যাৰ ফলত তেওঁলোকৰ সমস্যা সমাধান হয়।
১. খোজ কঢ়া
এয়া বিশ্বাস কৰা হয় যে ফুলা, এচিডিটি আৰু গেছ পৰিহাৰ কৰিবলৈ খোজ কঢ়া উপকাৰী, ই খাদ্য হজম কৰিবলৈ কাম কৰে। বেছিভাগ লোকে আহাৰ গ্ৰহণ কৰাৰ পিছত বহে বা শুই যায়, যাৰ ফলত খাদ্য সঠিকভাৱে হজম নহয় আৰু ফুলা সমস্যা হয়। গতিকে খোৱাৰ পিছত খোজ কঢ়া ভাল।
২. গুড়
গুড়ে পেটৰ যিকোনো সমস্যাৰ বাবে অতি উপকাৰী। সেয়েহে ইয়াক খোৱাটোৱে সকাহ প্ৰদান কৰে। গুড়ে হজম প্ৰক্ৰিয়া শক্তিশালী কৰে।
৩. পানীৰ পৰিমাণ বেছি থকা খাদ্য
ফাষ্ট ফুডৰ বাবে, বেছিভাগ লোকে কোষ্ঠকাঠিন্য, পেট ফুলা আদি সমস্যাৰ সন্মুখীন হৈছে, এনে পৰিস্থিতিত শৰীৰটো হাইড্ৰেটেড হৈ থকাটো অতি গুৰুত্বপূৰ্ণ। ইয়াৰ বাবে এনে ফল আৰু পাচলি খাব লাহে য'ত পানীৰ পৰিমাণ বেছি। যেনে; তিয়ঁহ, তৰমুজ, পানীলাও আদি পাচলি খাব পাৰে।
৪. দৈ
খাদ্যৰ সৈতে দৈ খোৱাটো উপকাৰী, ই হৈছে এক প্ৰ'বায়োটিক খাদ্য যি ভাল বেক্টেৰিয়া বৃদ্ধি কৰে। যি শৰীৰত পাচন ক্ষমতা বৃদ্ধি কৰে আৰু সেয়েহে ই কোষ্ঠকাঠিন্য, ফুলা আদিৰ দৰে সমস্যা প্ৰতিহত কৰে।
বিঃদ্রঃ- এই নিবন্ধটোৰ তথ্যখিনি বিভিন্ন উৎসৰ পৰা সংগৃহীত আৰু প্ৰাথমিক জ্ঞান হিচাপে পঢ়ুৱৈলৈ আগবঢ়োৱা হৈছে। বিশদভাৱে জানিবলৈ বিশেষজ্ঞৰ পৰামৰ্শ ল'ব।
Comments