গুৱাহাটী, ১৯ মেঃ ৰক্তচাপ নিয়ন্ত্ৰণৰ বাহিৰত থকাটো আজিকালি সাধাৰণ হৈ পৰিছে। প্ৰকৃততে, জীৱনশৈলীৰ অৱনতি আৰু সুৰাপানৰ বাবে, বেছিভাগ লোকৰ এনে সমস্যা হয়। যদি কাৰোবাৰ উচ্চ ৰক্তচাপ আছে, তেনেহ'লে তেওঁৰ হৃদৰোগত আক্রান্ত হোৱাৰ সম্ভাৱনা আছে। কিন্তু কিছুমান ফল ৰক্তচাপ নিয়ন্ত্ৰণ কৰিবলৈ অতি উপকাৰী।
ৰক্তচাপ নিয়ন্ত্রণ কৰা ফলকেইবিধঃ
১. কিৱি
ৰক্তচাপ নিয়ন্ত্ৰণ কৰিবলৈ, মানুহে কিৱি খাব লাগে, ইয়াক খালে মানুহৰ ৰক্তচাপ নিয়ন্ত্ৰণত থাকে। ইয়াৰ বাহিৰেও, মানুহে বহুতো ৰোগৰ পৰা আঁতৰি থাকিব। সপ্তাহত এবাৰকৈ এই ফলটো খাবলৈ চেষ্টা কৰক। প্ৰকৃততে, কিৱিত মেগনেছিয়াম আৰু পটাছিয়াম পোৱা যায়, যাৰ ফলত ৰক্তচাপ নিয়ন্ত্ৰণ কৰিব পাৰি। যদি কোনোবাই ইয়াৰ ৰস খায় আৰু ইয়াক পান কৰে, তেন্তে ইয়াৰ লাভালাভ নিশ্চয়ই পাব।
২. কল
কল এনেকুৱা এটা ফল যে ইয়াক খোৱাৰ ফলত ৰক্তচাপ নিয়ন্ত্ৰণত থাকে। এনে পৰিস্থিতিত, নিশ্চিতভাৱে ইয়াক আহাৰত অন্তৰ্ভুক্ত কৰিব লাগে। প্ৰকৃততে, এই ফলত পটাছিয়াম, অমেগা ৩, ফেটি এচিড, ফাইবাৰ আদি পুষ্টি পোৱা যায়। এনে পৰিস্থিতিত, ইয়াক খোৱাটো স্বাস্থ্যৰ বাবেও ভাল।
৩. দৈ
যদি কাৰোবাৰ ৰক্তচাপৰ অভিযোগ আছে, তেনেহ'লে দৈ খোৱাৰ ফলত বৰ্ধিত ৰক্তচাপ নিয়ন্ত্ৰণত থাকিব।
৪. মিঠা আলু
মিঠা আলু বৰ্ধিত ৰক্তচাপক নিয়ন্ত্ৰণ কৰাত যথেষ্ট সহায়ক। প্ৰকৃততে, ইয়াত বিটা কেৰোটিন, কেলচিয়াম আৰু দ্ৰৱণীয় আঁহ থাকে, যি চাপ হ্ৰাস কৰে, যি ৰক্তচাপ নিয়ন্ত্ৰণত ৰাখে।
৫. ষ্ট্ৰবেৰী
ষ্ট্ৰবেৰীয়ে ৰক্তচাপ নিয়ন্ত্ৰণত ৰাখে। এনে পৰিস্থিতিত, এই ফলটো ৰক্তচাপৰ ৰোগীয়ে আহাৰত অন্তৰ্ভুক্ত কৰিব পাৰে। এই ফলটো এণ্টিঅক্সিডেণ্টেৰে সমৃদ্ধ। ইয়াৰ বাহিৰেও, ইয়াত থকা পটাছিয়াম উচ্চ ৰক্তচাপ নিয়ন্ত্ৰণ কৰাত সহায়ক হয়।
বিঃদ্রঃ- এই নিবন্ধটোৰ তথ্যখিনি বিভিন্ন উৎসৰ পৰা সংগৃহীত আৰু প্ৰাথমিক জ্ঞান হিচাপে পঢ়ুৱৈলৈ আগবঢ়োৱা হৈছে। বিশদভাৱে জানিবলৈ বিশেষজ্ঞৰ পৰামৰ্শ ল'ব।
Comments