গুৱাহাটী, ২৫ ফেব্ৰুৱাৰীঃ মানুহৰ মাজত প্ৰায়ে গাখীৰ থিয় হৈ সেৱন কৰিব লাগে নে বহি সেৱন কৰিব লাগে তাক লৈ প্ৰায়ে বিতৰ্ক হয়। অৱশ্যে, কোনটো ভঙ্গীত গাখীৰ সেৱন কৰাটো সঠিক, ভঙ্গী সলনি কৰিলে স্বাস্থ্যৰ ওপৰত কোনো প্ৰভাৱ পৰে নেকি! এই সকলোবোৰৰ বিষয়ে জনাটো অতি গুৰুত্বপূৰ্ণ।
গাখীৰ সেৱন কৰাৰ কিছুমান লাভালাভঃ
১. গাখীৰ সেৱন কৰাৰ বহুতো লাভালাভ আছে, ইয়াত থকা কেলচিয়ামে দাঁত আৰু হাড় শক্তিশালী কৰে।
২. গাখীৰত পটাছিয়াম পোৱা যায়, যি হৃদযন্ত্ৰৰ স্বাস্থ্যৰ বাবে ভাল।
৩. গাখীৰত থকা ভিটামিন ডি-য়ে অপ্ৰাকৃতিক কোষৰ বিকাশ প্ৰতিহত কৰে, যাৰ ফলত কৰ্কট ৰোগৰ আশংকা হ্ৰাস হয়।
৪. গাখীৰ সেৱন কৰিলে সুখ অনুভব হয়, ই এক হৰমন চেৰোটনিন ৰস উদ্দীপিত কৰে, যি চাপ হ্ৰাস কৰে।
৫. গাখীৰ সেৱন কৰাৰ ফলত, শৰীৰে প্ৰাকৃতিকভাৱে চৰ্বি প্ৰাপ্ত কৰে যি স্বাস্থ্যৰ বাবে উপকাৰী, ই শৰীৰত অবাঞ্ছিত চৰ্বি বৃদ্ধি নকৰে।
• গাখীৰ বহি সেৱন কৰা উচিত নে থিয় হয়!
চিকিৎসকে পৰামৰ্শ দিয়ে যে গাখীৰ কেতিয়াও বহি সেৱন কৰিব নালাগে, কিয়নো যেতিয়া কোনোবাই বহি গাখীৰ সেৱন কৰে, তেতিয়া গাখীৰ শৰীৰৰ আধা অংশত লাহে লাহে বিয়পে যায়। কিয়নো বহি থকা ভঙ্গীয়ে গতি ভঙ্গকাৰী হিচাপে কাম কৰে। ইয়াৰ বিপৰীতে, যেতিয়া মানুহে থিয় হৈ গাখীৰ সেৱন কৰে তেতিয়া এই তৰলখিনি পোনপটীয়াকৈ গতি কৰে, যাৰ ফলত ই সহজে শোষিত হয় আৰু শৰীৰৰ সকলো অংশই পুষ্টি প্ৰাপ্ত কৰে। যেতিয়া মানুহে বহি থাকোঁতে গাখীৰ সেৱন কৰে, এই তৰলৰ প্ৰবাহ অৱৰুদ্ধ হয় আৰু ই খাদ্যনলীৰ তলৰ অংশত থাকে। ইয়াক সাধাৰণতে জি ই আৰ ডি বুলি কোৱা হয়।
যদি কোনোবাই বাধ্যত পৰি বহি গাখীৰ সেৱন কৰিবলগীয়া হয়, তেন্তে সাৱধান হোৱাটো উচিত, কিয়নো কেতিয়াবা খৰখেদাকৈ সেৱন কৰিলে মুখৰ পৰা ওলাই অহাৰ সম্ভাৱনা থাকে। সেয়েহে লাহে লাহে সেৱন কৰাটো উচিত, তেতিয়া পেটত কোনো ধৰণৰ সমস্যা নহয়। যদি মানুহে এনে কৰে তেন্তে পেটৰ বিষৰ পৰা বাচি থাকিব।
বিঃদ্রঃ- এই নিবন্ধটোৰ তথ্যখিনি বিভিন্ন উৎসৰ পৰা সংগৃহীত আৰু প্ৰাথমিক জ্ঞান হিচাপে পঢ়ুৱৈলৈ আগবঢ়োৱা হৈছে। বিশদভাৱে জানিবলৈ বিশেষজ্ঞৰ পৰামৰ্শ ল'ব।
Comments