গুৱাহাটী,৩ এপ্ৰিল:সকলোৰে ঘৰত বহুতো মানদণ্ডৰ মচলা তথা বনৌষধিৰ ব্যৱহাৰ হৈ আহিছে। কিন্তু বিজ্ঞানীসকলে পাকঘৰত ব্যৱহাৰ হোৱা এবিধ উমৈহতীয়া উপাদান আৱিষ্কাৰ কৰিছে, যিয়ে কৰ্কট ৰোগৰ আশংকা বৃদ্ধি কৰিব পাৰে। এইটো জনাত সঁচাকৈয়ে আশ্চৰ্যজনক হ'ব পাৰে, কিন্তু ই সম্পূৰ্ণ সত্য।
তাল গছৰ তেল বহুতো খাদ্য আৰু সৌন্দৰ্য সামগ্ৰীত ব্যৱহাৰ কৰা হয়। এই তেলত মুখ্যতঃ পামিটিক এচিড নামৰ এবিধ যৌগ থাকে। গৱেষকসকলে কৈছে যে, এই যৌগবোৰে কৰ্কট ৰোগৰ প্ৰাৰম্ভিক পৰ্যায়ক দ্ৰুতগতিত বিয়পোৱাত এক গুৰুত্বপূৰ্ণ ভূমিকা পালন কৰিব পাৰে। বাৰ্চিলোনাৰ বায়োমেডিচিনৰ গৱেষণা প্ৰতিষ্ঠানৰ ড০ গ্লোৰিয়া পাস্কুৱালৰ নেতৃত্বত এই গৱেষণা কৰা হৈছিল।
তালৰ তেল চকলেট, পিনাট বাটাৰ, পিজ্জা, নুডলছ, চেম্পু, টুথপেষ্ট, ডিঅ'ড্ৰেণ্ট আৰু লিপষ্টিকৰ মুখ্য ব্ৰেণ্ডৰ উপৰিও আন বহুতো সামগ্রীত ব্যৱহাৰ কৰা হয়। গৱেষণাৰ সময়ত, নিগনিবোৰক পামিটিক এচিড থকা খাদ্য খুৱাই দিয়া হৈছিল আৰু বিশেষজ্ঞসকলে লক্ষ্য কৰিছিল যে এই খাদ্য খোৱাৰ ফলত ছাল আৰু মুখৰ টিউমাৰক মেটাষ্টেটিকলৈ পৰিণত কৰে। ই বিয়পি পৰিলে মেটাষ্টেটিক কৰ্কট ৰোগ হয়। অৰ্থাৎ, কৰ্কটৰ কোষবোৰ উৎপন্ন হোৱা স্থানৰ পৰা ভাঙি আঁতৰি যায় আৰু তেজৰ জৰিয়তে শৰীৰৰ আন অংশত নতুন টিউমাৰ গঠন কৰে।
মেটাষ্টেটিক টিউমাৰ হৈছে প্ৰাথমিক টিউমাৰৰ দৰে একে ধৰণৰ কৰ্কট ৰোগ। ইয়াক সাধাৰণতে আৰোগ্য কৰিব নোৱাৰি, কেৱল চিকিৎসাহে কৰা হয়।গৱেষকসকলে গৱেষণাত এইটোও বিচাৰি পাইছিল যে, "জলফাই তেলে টিউমাৰৰ বিস্তাৰ বৃদ্ধি নকৰে। জলফাই তেল আৰু তিসিৰ বীজত অলিক এচিড আৰু লিনোলিক এচিড নামৰ ফেটি এচিড থাকে। ইয়াক ব্যৱহাৰ কৰাটো সুৰক্ষিত।
অৱশ্যে, গৱেষকসকলে লগতে কয় যে, এই সন্দৰ্ভত এতিয়াও অধিক গৱেষণা কৰা হোৱা নাই। বিশ্বব্যাপী কৰ্কট গৱেষণাৰ মুখ্য কাৰ্যবাহী ডাঃ হেলেন ৰিপনে কয় যে, "এই আৱিষ্কাৰ বিজ্ঞান জগতৰ এক বৃহৎ সফলতা। ই আমাক খাদ্য আৰু কৰ্কট ৰোগ কেনেদৰে সংযুক্ত হয় তাৰ বিষয়ে তথ্য প্ৰদান কৰে আৰু সম্ভৱতঃ অধিক গুৰুত্বপূৰ্ণভাৱে, আমি কৰ্কট ৰোগৰ বাবে নতুন চিকিৎসা প্ৰৱৰ্তন কৰিবলৈ ইয়াক কেনেদৰে ব্যৱহাৰ কৰিব পাৰোঁ তাৰ বিষয়েও তথ্য আগবঢ়ায়।"
Comments