গুৱাহাটী, ১১ এপ্ৰিলঃ মানুহে যি খায় সেয়া পোনপটীয়াকৈ স্বাস্থ্যক প্ৰভাৱিত কৰে। পৰিৱৰ্তনশীল জীৱনশৈলী আৰু বেয়া খাদ্যাভ্যাসৰ বাবে মানুহৰ স্বাস্থ্যৰ অৱনতি হ'বলৈ ধৰিছে। এনে পৰিস্থিতিত, বিভিন্ন প্ৰকাৰৰ ৰোগে মানুহক আগুৰি ধৰিবলৈ আৰম্ভ কৰে। ঠিক তেনেদৰে বৰ্ধিত কলেষ্টেৰলও এটা ডাঙৰ সমস্যা।
মানুহৰ শৰীৰত দুই প্ৰকাৰৰ কলেষ্টেৰল থাকে। প্ৰথমটো ভাল আৰু দ্বিতীয়টো বেয়া কলেষ্টেৰল। যদি কাৰোবাৰ শৰীৰত বেয়া কলেষ্টেৰল বৃদ্ধি হ'বলৈ আৰম্ভ কৰে, তেনেহ'লে হৃদৰোগত আক্রান্ত হোৱাৰ আশংকা বৃদ্ধি হয়। এনে পৰিস্থিতিত, মানুহৰ কলেষ্টেৰল সন্তুলিত কৰি ৰখাটো অতিকৈ গুৰুত্বপূৰ্ণ।
সেইবাবে কোনবোৰ ড্ৰাই ফ্ৰুইটছে (শুকান ফল) মানুহৰ বৰ্ধিত কলেষ্টেৰল হ্ৰাস কৰিব পাৰে জানি লওঁক।
১. আখৰোট
আখৰোটে বৰ্ধিত কলেষ্টেৰল নিয়ন্ত্ৰণ কৰিব পাৰে। এয়া এনে এক শুকান ফল, যি মানুহৰ শৰীৰত বেয়া কলেষ্টেৰল হ্ৰাস কৰিবলৈ কাম কৰে। আখৰোটত অমেগা-৩ ফেটি এচিড আৰু মমনোচেচুৰেটে ফেট থাকে।
২. কাঠবাদাম
সকলোৱে নিশ্চয় দেখিছে যে ফিট হৈ থাকিবলৈ দৈনিক কাঠবাদাম খোৱাটো উচিত। কাঠবাদামত এমিনো এচিড থাকে, যি শৰীৰত নাইট্ৰিক অক্সাইড প্ৰস্তুত কৰে। দৈনিক কাঠবাদাম গ্ৰহণ কৰাৰ ফলত বেয়া কলেষ্টেৰল দ্ৰুতগতিত হ্ৰাস হ'বলৈ ধৰে।
৩. পিস্তা
মানুহে দৈনিক পিস্তা খাব লাগে। দৈনিক কেইটামান পিস্তা খালে ভাল কলেষ্টেৰল বৃদ্ধি হয় আৰু বেয়া কলেষ্টেৰল হ্ৰাস হয়।
৪. মেথিগুটি
শৰীৰৰ পৰা বেয়া কলেষ্টেৰল হ্ৰাস কৰাত মেথিগুটি অতিকৈ উপকাৰী। যদি মানুহে নিজৰ আহাৰত মেথিগুটি অন্তৰ্ভুক্ত কৰে, তেন্তে তেওঁ নিশ্চিতভাৱে ইয়াৰ পৰা লাভান্বিত হ'ব।
বিঃদ্রঃ- এই নিবন্ধটোৰ তথ্যখিনি বিভিন্ন উৎসৰ পৰা সংগৃহীত আৰু প্ৰাথমিক জ্ঞান হিচাপে পঢ়ুৱৈলৈ আগবঢ়োৱা হৈছে। বিশদভাৱে জানিবলৈ বিশেষজ্ঞৰ পৰামৰ্শ ল'ব।
Comments