গুৱাহাটী, ৪ মেঃ পাচলিৰ সোৱাদ বৃদ্ধি কৰাত মচলাবোৰে এক গুৰুত্বপূৰ্ণ ভূমিকা পালন কৰে, কিন্তু সকলো ঋতুতে মচলা স্বাস্থ্যৰ বাবে ভাল নহ'বও পাৰে। ঠিক তেনেদৰে এনে কিছুমান মচলা গ্ৰীষ্মকালত সীমিত পৰিমাণত অথবা একেবাৰে খাব নালাগে।
অৱশ্যে, যদি কোনোবাই এই মচলাবোৰ সীমিত পৰিমাণত সেৱন কৰে, তেন্তে কোনো ক্ষতি নহ'ব, কিন্তু যদি কোনোবাই এই মচলাবোৰ অধিক পৰিমাণত খায় তেন্তে সেইবোৰ গ্ৰহণ কৰাৰ বাবে যথেষ্ট ক্ষতি হ'ব পাৰে।
১. হালধি
সকলোৱে জানে যে হালধি মানুহৰ শৰীৰৰ বাবে ভাল, কিন্তু যদি কোনোবাই ইয়াক অত্যাধিক পৰিমাণত ব্যৱহাৰ কৰে, তেন্তে ইয়াৰ ফলত যথেষ্ট অসুবিধাত পৰিব লগা হ'ব পাৰে। বিশেষকৈ মহিলাসকলে ঋতুস্ৰাৱৰ সময়ত সীমিত পৰিমাণত হালধি ব্যৱহাৰ কৰিব লাগে, কিয়নো দাবী কৰা হয় যে এনে কৰিলে অধিক ৰক্তক্ষৰণ হ'ব পাৰে।
২. তুলসী
গ্ৰীষ্মকালত, তুলসীও কমকৈ ব্যৱহাৰ কৰিব লাগে। খুব কম মানুহে জানিব যে ইয়াৰ অত্যাধিক সেৱনে ৰক্তচাপ হ্ৰাস কৰিব পাৰে। ই মহিলাসকলৰ উৰ্বৰতাও প্ৰভাৱিত কৰিব পাৰে।
৩. ডালচেনি
ডালচেনিৰ নিজা লাভালাভ আছে, কিন্তু ইয়াৰ অত্যাধিক ব্যৱহাৰৰ ফলত মুখত ফোঁহাও হ'ব পাৰে। লগতে, ইয়াত অধিক সেৱন কৰিলে ৰক্তচাপ অধিক হ্ৰাস হ'ব পাৰে।
৪. ক'লা জালুক
ক'লা জালুক বেছিভাগ পাচলিত ব্যৱহাৰ কৰা হয়। সকলোৱে জানে যে ই ওজন হ্ৰাস কৰাত সহায় কৰে, কিন্তু যদি এজন ব্যক্তিৰ তেজ গোট মৰাৰ সমস্যা হয়, তেন্তে জালুক তেওঁৰ বাবে উপকাৰী নহয়।
বিঃদ্রঃ- এই নিবন্ধটোৰ তথ্যখিনি বিভিন্ন উৎসৰ পৰা সংগৃহীত আৰু প্ৰাথমিক জ্ঞান হিচাপে পঢ়ুৱৈলৈ আগবঢ়োৱা হৈছে। বিশদভাৱে জানিবলৈ বিশেষজ্ঞৰ পৰামৰ্শ ল'ব।
Comments