গুৱাহাটী, ৯ মেঃ যদিও গ্ৰীষ্মকালৰ সময়খিনি অতি কঠিন, তথাপিও বহুলোকে এই ঋতুৰ বাবে আগ্ৰহেৰে অপেক্ষা কৰি থাকে। ইয়াৰ কাৰণ হ'ল আমৰ উন্মাদনা। এই মিঠা ফলৰ সোৱাদে সকলোকে আকৰ্ষিত কৰে। আম বিভিন্ন ধৰণে খাব পাৰি, কিন্তু ইয়াক খোৱাৰ।পিছত, কিছুমান ভুল পৰিহাৰ কৰিব লাগে নহ'লে স্বাস্থ্যৰ ক্ষতি হ'ব পাৰে।
আমৰ মিঠা সোৱাদ ল'বলৈ মানুহে ইয়াক কাটি বা চুহি খাবলৈ ভাল পায়। এই ফলৰ পৰা প্ৰস্তুত কৰা পানীয় আৰু আইচক্ৰীম বহুতে ভাল পায়।
আম খোৱাৰ পিছত গ্ৰহণ কৰিব নলগা বস্তুবোৰঃ
১. পানী
গ্ৰীষ্মকালত শৰীৰক ডিহাইড্ৰেট কৰিবলৈ নিয়মীয়া ব্যৱধানত পানী খোৱাটো অতি গুৰুত্বপূৰ্ণ, কিন্তু আম খোৱাৰ পিছত এনে নকৰিব কিয়নো ইয়াৰ ফলত পেটৰ বিষ হ'ব পাৰে। কমেও ৩০ মিনিটৰ পিছতহে পানী খাব।
২. দৈ
স্বাস্থ্য বিশেষজ্ঞসকলে প্ৰায়ে গ্ৰীষ্মকালত পাকস্থলী ঠাণ্ডা ৰাখিবলৈ দৈ খোৱাৰ পৰামৰ্শ দিয়ে, কিন্তু আম খোৱাৰ পিছত দৈ নাখাব, কিয়নো ইয়াৰ ফলত চৰ্দি আৰু এলাৰ্জি হ'ব পাৰে।
৩. তিতাকেৰেলা
তিতাকেৰেলা স্বাস্থ্যৰ বাবে অতি উপকাৰী বুলি গণ্য কৰা হয়, কিন্তু আম খোৱাৰ পিছত ইয়াক খাব নালাগে, অন্যথা, বমি, মূৰ ঘূৰোৱা আৰু উশাহ লোৱাত অসুবিধাৰ দৰে সমস্যা হ'ব পাৰে।
৪. মচলা
গ্ৰীষ্মকালত আমৰ সোৱাদ ল'ব লাগে, কিন্তু এই মিঠা ফল খোৱাৰ পিছত, অধিক জলকীয়া আৰু মচলা খোৱা পৰিহাৰ কৰিব, অন্যথা ছালৰ জ্বলা-পোৰা আৰু খজুৱতিৰ দৰে সমস্যা দেখা দিব পাৰে।
৫. শীতল পানীয়
শীতল পানীয় খাবলৈ ভাল পোৱা লোকৰ কোনো অভাৱ নাই, কিন্তু আম খোৱাৰ পিছত, এনে পানীয় খাব নালাগে, কিয়নো ই ৰক্ত শৰ্কৰাৰ স্তৰ যথেষ্ট বৃদ্ধি কৰে। বাৰে বাৰে এনে কৰিলে মধুমেহৰ দৰে গুৰুতৰ ৰোগ হ'ব পাৰে।
বিঃদ্রঃ- এই নিবন্ধটোৰ তথ্যখিনি বিভিন্ন উৎসৰ পৰা সংগৃহীত আৰু প্ৰাথমিক জ্ঞান হিচাপে পঢ়ুৱৈলৈ আগবঢ়োৱা হৈছে। বিশদভাৱে জানিবলৈ বিশেষজ্ঞৰ পৰামৰ্শ ল'ব।
Comments