গুৱাহাটী, ১০ মেঃ পৰিৱৰ্তনশীল জীৱনশৈলীত শৰ্কৰাৰ স্তৰ নিয়ন্ত্ৰণ কৰাটো অতি কঠিন, অৱশ্যে, কিছুমান কথা মনত ৰাখি ইয়াক নিয়ন্ত্ৰণ কৰিব পাৰি। সকলোৱে জানে যে ভাৰতত মধুমেহ ৰোগীৰ সংখ্যা একেৰাহে বৃদ্ধি পাই আছে। প্ৰকৃততে, বেয়া খাদ্যাভ্যাসৰ বাবে এই ৰোগটো সকলো শ্ৰেণীৰ লোকৰ মাজতে বিয়পি পৰিছে। এনে পৰিস্থিতিত কিছুমান লোকৰ জীৱন ঔষধৰ সহায়ত চলি থাকে। গতিকে মধুমেহত নিয়ন্ত্ৰণ কৰিবলৈ আহাৰত অন্তর্ভুক্ত কৰিব লগা ৩ বিধ পাচলিৰ বিষয়ে জানক সবিশেষ।
১. গাজৰ
গাজৰ সকলোৰে বাবে অতি উপকাৰী। ইয়াৰ এটা নহয় বহুতো উপকাৰী গুণাগুণ আছে। গাজৰ খোৱাৰ ফলত দৃষ্টিশক্তি বৃদ্ধি হোৱাৰ লগতে অত্যাৱশ্যকীয় পুষ্টি প্ৰাপ্ত কৰে। এনে পৰিস্থিতিত, সকলোৱে জনাটো উচিত যে ইয়াক খোৱাৰ ফলত ৰক্ত শৰ্কৰাও নিয়ন্ত্ৰণত থাকে। এয়া এনে এক পাচলি, যি শীতকালত যথেষ্ট উপলব্ধ হয়।
২. বন্ধাকবি
ইয়াৰ উপৰিও, মধুমেহ ৰোগীৰ বাবে বন্ধাকবিও উপকাৰী। প্ৰকৃততে, বন্ধাকবিত শ্বেতসাৰৰ পৰিমাণ অতি কম। বন্ধাকবিত এণ্টিঅক্সিডেণ্ট আৰু ভিটামিন থাকে। এনে পৰিস্থিতিত এই পাচলিটো মধুমেহ ৰোগীসকলে ইয়াক আহাৰত অন্তৰ্ভুক্ত কৰিব লাগিব। ইয়াক চালাডতো অন্তৰ্ভুক্ত কৰিব পাৰে। লগতে ইয়াক অন্য ব্যঞ্জন বনাই খাব পাৰে।
৩. তিয়ঁহ
সকলোৱে জানে যে তিয়ঁহত ৯০ শতাংশ পানী থাকে। গ্ৰীষ্মকালত, ইয়াক আহাৰত অন্তৰ্ভুক্ত কৰিব পাৰে। ইয়াক খোৱাৰ ফলত শৰীৰত পানীৰ কোনো অভাৱ নহয়।
বিঃদ্রঃ- এই নিবন্ধটোৰ তথ্যখিনি বিভিন্ন উৎসৰ পৰা সংগৃহীত আৰু প্ৰাথমিক জ্ঞান হিচাপে পঢ়ুৱৈলৈ আগবঢ়োৱা হৈছে। বিশদভাৱে জানিবলৈ বিশেষজ্ঞৰ পৰামৰ্শ ল'ব।
Comments