গুৱাহাটী, ২৩ জুনঃ গ্ৰীষ্মকালত লিচু হৈছে সৰ্বাধিক বিক্ৰী হোৱা ফল, কিছুমান লোকে ইয়াৰ লাভালাভবোৰ নাজানিলেও ইয়াক অতি উৎসাহেৰে খায়, কিন্তু যিসকলে ইয়াৰ লাভালাভবোৰ জানে তেওঁলোকে ইয়াক যথেষ্ট উপভোগ কৰে।
লিচুৰ উপকাৰিতাসমূহঃ
~ কৰ্কট ৰোগৰ আশংকা হ্ৰাস হয়
লিচু খোৱাৰ ফলত কৰ্কট ৰোগৰ আশংকা হ্ৰাস হ'ব পাৰে। গ্ৰীষ্মকালত পোৱা এই ফলটো হৈছে এক স্বাস্থ্যকৰ আৰু সুস্বাদু ফল। লিচুক ফলৰ ৰাণী বুলিও কোৱা হয়, লিচুক হজমৰ বাবে অতি উপকাৰী বুলি গণ্য কৰা হয়। লিচুত ভিটামিন চি, খনিজ থাকে। লগতে ই এণ্টিঅক্সিডেণ্ট, এণ্টিভাইৰেল, গুণাগুণৰে সমৃদ্ধ।
~ পেটৰ চৰ্বিও কম হ'ব
বেছিসংখ্যক মানুহে পেটৰ চৰ্বি হ্ৰাস কৰিব বিচাৰে, কিয়নো পেটৰ চৰ্বি বৃদ্ধিৰ ফলত বিভিন্ন সমস্যা যেনে; শৰীৰ সোনকালে ভাগৰি পৰে, লগতে কাম কৰাৰ ইচ্ছাশক্তি সম্পূৰ্ণৰূপে হ্ৰাস হয়।
যদি কোনোবাই পেটৰ চৰ্বিও হ্ৰাস কৰিব বিচাৰে, তেন্তে তেওঁ লিচু খাব লাগে। কিয়নো লিচুত দ্ৰৱণীয় আঁহ অধিক পৰিমাণত থাকে, যি মানুহৰ পাচন তন্ত্ৰ উন্নত কৰে, ই পাকস্থলী সম্পৰ্কীয় সমস্যাও আঁতৰ কৰে।
~ ওজন হ্ৰাস হ'ব
লিচুৰ ৰস খোৱাটো অতি উপকাৰী, কিয়নো লিচুৰ ৰসত কেলৰিৰ পৰিমাণ অতি কম, এনেদৰে মানুহে লিচু অথবা ইয়াৰ ৰস পান কৰি ওজন হ্ৰাস কৰিব পাৰে।
~ পানীৰ অভাৱ নহয়
লিচুত প্ৰাকৃতিকভাৱে পানীৰে সমৃদ্ধ, যি শৰীৰৰ পানীৰ অভাৱ আঁতৰ কৰে, লগতে ইয়াৰ শীতল প্ৰভাৱ, যি পাকস্থলীক ঠাণ্ডা কৰি ৰাখে, লগতে শৰীৰটোক যথেষ্ট সকাহ দিয়ে।
বিঃদ্রঃ- এই নিবন্ধটোৰ তথ্যখিনি বিভিন্ন উৎসৰ পৰা সংগৃহীত আৰু প্ৰাথমিক জ্ঞান হিচাপে পঢ়ুৱৈলৈ আগবঢ়োৱা হৈছে। বিশদভাৱে জানিবলৈ বিশেষজ্ঞৰ পৰামৰ্শ ল'ব।
Comments