গুৱাহাটী, ২৪ জুনঃ সেউজীয়া পাচলি স্বাস্থ্যৰ বাবে অতি উপকাৰী, সেয়েহে সেইবোৰ প্ৰচুৰ পৰিমাণে খোৱা উচিত। এই পাচলিবোৰ স্বাস্থ্যকৰ খাদ্যত অন্তৰ্ভুক্ত কৰা হয়, বিশেষকৈ মধুমেহ ৰোগীসকলক খাবলৈ পৰামৰ্শ দিয়া হয়। এনে এক বিশেষ সেউজীয়া পাচলি আছে যি মধুমেহ ৰোগীসকলৰ বাবে উৎকৃষ্ট বুলি গণ্য কৰা হয়।
মধুমেহ ৰোগীসকলৰ বাবে এই উৎকৃষ্ট পাচলিবিধ হৈছে কুন্দুলি, যাক ইংৰাজীত আইভি গৰ্ড বুলি কোৱা হয় আৰু ইয়াৰ বৈজ্ঞানিক নাম হৈছে ককিনিয়া গ্ৰেণ্ডিছ।
প্ৰাৰম্ভিক পৰ্যায়ত, ইয়াক এছিয়া আৰু আফ্ৰিকা মহাদেশত খেতি কৰা হৈছিল, কিন্তু এতিয়া ইয়াৰ খেতি সমগ্ৰ বিশ্বতে কৰা হয়। ই কেৱল মধুমেহ ৰোগীসকলৰ বাবে উপকাৰী নহয়, বৰঞ্চ হৃদৰোগৰ আশংকা হ্ৰাস কৰাৰ লগতে আন বিভিন্ন ৰোগত উপকাৰী।
কুন্দুলিত কেলচিয়াম, আঁহ, ভিটামিন, খনিজ থাকে। ইয়াৰ লগতে, ইয়াত এণ্টিবেক্টেৰিয়েল, এণ্টিঅক্সিডেণ্ট, এণ্টি-ইনফ্লেমেটৰী গুণাগুণো পোৱা যায় যি মানুহৰ শৰীৰৰ বাবে অতি গুৰুত্বপূৰ্ণ।
• কুন্দুলি খোৱাৰ লাভালাভ
~ মধুমেহত কাৰ্যকৰী
মধুমেহ কেৱল ভাৰততে নহয়, সমগ্ৰ বিশ্বতে এক গুৰুতৰ সমস্যা হৈ পৰিছে, কিন্তু খাদ্য আৰু পানীয় নিয়ন্ত্ৰণ কৰি ৰক্ত শৰ্কৰাৰ স্তৰ নিয়ন্ত্রণত ৰাখিব পাৰি। প্ৰকৃততে, কুন্দুলিত এণ্টি-হাইপাৰগ্লাইচেমিকৰ প্ৰভাৱ আছে, যি মধুমেহ ৰোগীৰ সমস্যা বৃদ্ধি হ'বলৈ নিদিয়ে।
~ হৃদৰোগৰ আশংকা প্ৰতিৰোধ কৰে
মধুমেহৰ দৰে, হৃদৰোগও ভাৰতত এক অতি গুৰুতৰ ৰোগ হৈ পৰিছে, যাৰ ফলত বছৰে বহু সংখ্যক লোকৰ মৃত্যু হয়। এনে পৰিস্থিতিত, যদি মানুহে কুন্দুলি খায়, তেন্তে ইয়াৰ পৰা পোৱা পুষ্টিয়ে হৃদৰোগৰ আশংকা দূৰ কৰিব।
বিঃদ্রঃ- এই নিবন্ধটোৰ তথ্যখিনি বিভিন্ন উৎসৰ পৰা সংগৃহীত আৰু প্ৰাথমিক জ্ঞান হিচাপে পঢ়ুৱৈলৈ আগবঢ়োৱা হৈছে। বিশদভাৱে জানিবলৈ বিশেষজ্ঞৰ পৰামৰ্শ ল'ব।
Comments