গুৱাহাটী, ৬ জুলাইঃ মধুমেহ হৈছে এনে এক ৰোগ, য'ত ৰোগীসকলে নিজৰ বিশেষ যত্ন ল'ব লগ হয়, অন্যথা পিছত বহুতো সমস্যা হ'ব পাৰে। প্ৰকৃততে, ইয়াক এৰাই চলিবলৈ, মানুহে নিজৰ খাদ্য আৰু পানীয়ৰ বিশেষ যত্ন ল'ব লাগে। বিশেষকৈ পুৱাৰ আহাৰৰ প্ৰতি বেছিকৈ মনোযোগ দিব লাগে, যাতে দিনটোৰ বাবে ৰক্ত শৰ্কৰা স্তৰ নিয়ন্ত্ৰণত থাকে।
• পুৱাৰ আহাৰত খাব লগা বস্তুবোৰঃ
~ কণী
মধুমেহ ৰোগীসকলে পুৱাৰ আহাৰত কণী অন্তৰ্ভুক্ত কৰিব লাগিব। ইয়াৰ পৰা লাভান্বিত হ'ব। প্ৰকৃততে, কণীত যথেষ্ট পৰিমাণৰ প্ৰ'টিন থাকে, যি ৰক্ত শৰ্কৰা স্তৰ নিয়ন্ত্ৰণত ৰখাত সহায় কৰে।
~ দৈ
যদি মধুমেহ ৰোগীয়ে পুৱাৰ আহাৰত দৈ খায়, তেন্তে তেওঁ যথেষ্ট লাভালাভ হ'ব। লগতে ই ৰক্ত শৰ্কৰা নিয়ন্ত্ৰণত ৰাখিব। অৰ্থাৎ, মধুমেহ ৰোগীসকলে ইয়াক খোৱাটো অতিকৈ লাভদায়ক।
~ ওটমিল
মধুমেহ ৰোগীসকলৰ যেতিয়া ৰক্ত শৰ্কৰাৰ স্তৰ বেছি হয় তেতিয়া তেওঁলোকৰ পুৱাৰ আহাৰত ওটমিল অন্তৰ্ভুক্ত কৰিব পাৰে। ইয়াৰ পৰা যথেষ্ট লাভান্বিত হ'ব পাৰিব। প্ৰকৃততে, ইয়াত থকা পুষ্টিবোৰে ৰক্ত শৰ্কৰা স্তৰ নিয়ন্ত্ৰণত ৰখাত সহায় কৰে।
বিঃদ্রঃ- এই নিবন্ধটোৰ তথ্যখিনি বিভিন্ন উৎসৰ পৰা সংগৃহীত আৰু প্ৰাথমিক জ্ঞান হিচাপে পঢ়ুৱৈলৈ আগবঢ়োৱা হৈছে। বিশদভাৱে জানিবলৈ বিশেষজ্ঞৰ পৰামৰ্শ ল'ব।
Comments