গুৱাহাটী, ২১ এপ্ৰিলঃ দৈ সম্পৰ্কে মানুহৰ বিভিন্ন প্ৰকাৰৰ প্ৰশ্ন থাকে। অৱশ্যে, দৈত যথেষ্ট পৰিমাণৰ প্ৰ'টিন থাকে। প্ৰায়ে গ্ৰীষ্মকালত, বেছিভাগ লোকে দৈ খায়৷ কিন্তু ইউৰিক এচিডৰ সৈতে যুঁজি থকা লোকসকলৰ এটা ভুল ধাৰণা থাকে যে দৈত যথেষ্ট পৰিমাণৰ প্ৰ'টিন থাকে আৰু ইয়াক খোৱাৰ ফলত শৰীৰত ইউৰিক এচিড বৃদ্ধি হ'ব পাৰে।
প্ৰকৃততে, প্ৰ'টিনৰ অত্যধিক ব্যৱহাৰৰ বাবে ইউৰিক এচিড বৃদ্ধি হয়। এনে পৰিস্থিতিত, ৰোগীসকলে এনে ভবাটো ভুল নহয়, কিন্তু দৈ খোৱাৰ লগত শৰীৰৰ কোনোধৰণৰ সমস্যা হ'ব নোৱাৰে।
বহুতো প্ৰতিবেদনত দাবী কৰা হৈছে যে দৈ খোৱাটোৱে ইউৰিক এচিড একেবাৰে বৃদ্ধি নকৰে। বৰঞ্চ, যদি মানুহে ইয়াক গ্ৰীষ্মকালত খায়, তেন্তে পাচনতন্ত্ৰও শক্তিশালী হৈ থাকে। ইয়াৰ বাহিৰেও, ই মানুহক সতেজ কৰি ৰাখে।
সকলোৱে জানে যে ইউৰিক এচিডৰ সমস্যাৰ সৈতে জৰ্জৰিত লোকসকলৰ যথেষ্ট বিষ অনুভৱ হয়। এনে পৰিস্থিতিত, এই বিষৰ সৈতে মোকাবিলা কৰাত দৈ যথেষ্ট উপকাৰী। অৰ্থাৎ, মানুহে প্ৰ'টিনেৰে ভৰ্তি সকলো ধৰণৰ খাদ্য গ্ৰহণ কৰিব পাৰে। ই মানুহৰ কোনো ধৰণে ক্ষতি কৰিব নোৱাৰে।
• ইউৰিক এচিডৰ লক্ষণ
১. যদি কাৰোবাৰ গাঁঠিত বিষ হয় আৰু উঠা-বহাত অসুবিধা হয়, তেনেহ'লে ই হৈছে ইউৰিক এচিডৰ মুখ্য লক্ষণ।
২. ইয়াৰ উপৰিও, আঙুলি ফুলা হৈছে ইউৰিক এচিড বৃদ্ধি হোৱাৰ লক্ষণ।
৩. লগতে, যদি কাৰোবাৰ গাঁঠিত বিষ হোৱাৰ অভিযোগ থাকে, তেন্তে তেওঁ সতৰ্ক হোৱা উচিত।
• দৈ খোৱাৰ লাভালাভ
১. দৈ খোৱাটোৱে ওজন হ্ৰাস কৰাত সহায় কৰে।
২. লগতে দৈ খালে ৰোগ প্ৰতিৰোধ ক্ষমতা বৃদ্ধি হয়।
৩. দৈ খালে দাঁত আৰু হাড় শক্তিশালী হয়।
৪. ইয়াৰ উপৰিও, দৈয়ে মানুহৰ হৃদযন্ত্ৰ সুৰক্ষিত কৰি ৰখাত সহায় কৰে।
বিঃদ্রঃ- এই নিবন্ধটোৰ তথ্যখিনি বিভিন্ন উৎসৰ পৰা সংগৃহীত আৰু প্ৰাথমিক জ্ঞান হিচাপে পঢ়ুৱৈলৈ আগবঢ়োৱা হৈছে। বিশদভাৱে জানিবলৈ বিশেষজ্ঞৰ পৰামৰ্শ ল'ব।
Comments