গুৱাহাটী, ১৯ জুলাইঃ শৰীৰত ইউৰিক এচিড বৃদ্ধি হোৱাটো অতি যন্ত্ৰণাদায়ক বুলি গণ্য কৰা হয়, কিয়নো এনে পৰিস্থিতিত স্বাস্থ্যসম্পৰ্কীয় সকলো সমস্যাৰ সন্মুখীন হ'ব লগা হয়। দৰাচলতে, যেতিয়া মানুহৰ বৃক্কই ইউৰিক এচিড সঠিকভাৱে নিষ্কাশন কৰাত বিফল হয়, তেতিয়া সেই বস্তুবোৰ হাড়ৰ গাঁঠিত স্ফটিকৰ ৰূপত জমা হ'বলৈ আৰম্ভ কৰে।
যাৰ ফলত ভৰি-হাতত ফুলা আৰু গাঁঠিৰ বিষ অনুভৱ হয়। যেতিয়া শৰীৰত প্ৰুৰিন সঠিকভাৱে হজম নহয়, তেতিয়া ইউৰিক এচিডৰ স্তৰ বৃদ্ধি হ'বলৈ আৰম্ভ কৰে। এই সমস্যাৰ পৰা পৰিত্ৰাণ পাবলৈ হ'লে, দৈনন্দিন আহাৰত কিছু পৰিৱৰ্তন কৰিব লাগিব।
• ইউৰিক এচিড হ্ৰাস কৰাত উপকাৰী আখৰোট
ইউৰিক এচিডৰ সমস্যাত ভুগি থকা লোকসকলে যদি নিতৌ ৫টা আখৰোট খায়, তেন্তে ইউৰিক এচিডৰ সমস্যা আঁতৰ হ'ব।
আখৰোটক অমেগা-৩-ৰ এক সমৃদ্ধ উৎস বুলি গণ্য কৰা হয়। ইয়াত ফছফৰাছ, মেগনেছিয়াম আৰু ভিটামিন বি৬ ৰ দৰে গুৰুত্বপূৰ্ণ পুষ্টিকৰ উপাদান থাকে। ই প্ৰদাহ-প্ৰতিৰোধী গুণাগুণেৰেও পৰিপূৰ্ণ।
এই শুকান ফলবিধত স্বাস্থ্যকৰ প্ৰ'টিন পোৱা যায়, যাক ইউৰিক এচিডৰ ফলত হোৱা গাউট হ্ৰাস কৰিবলৈ ব্যৱহাৰ কৰিব পাৰি। যদি ইউৰিক এচিডৰ স্ফটিক বোৰ হাড়ৰ গাঁঠিত জমা হয়, তেনেহ'লে আখৰোট খোৱাৰ পিছত ই ক্ৰমান্বয়ে হ্ৰাস হ'বলৈ আৰম্ভ কৰে।
ইউৰিক এচিডৰ ভুগি থকা লোকসকলে দৈনিক ৩ ৰ পৰা ৪ টা মজলীয়া আকাৰৰ আখৰোট খায়, তেনেহ'লে ইউৰিক এচিড হ্ৰাস হোৱাটো অতি সহজ হ'ব। এই শুকান ফলটো পোনপটীয়াকৈ খাব পাৰে বা ইয়াক স্মুদি, শ্বেক বা চালাড হিচাপেও খাব পাৰে। কিছুমান লোকে পানীত তিয়াই থোৱা আখৰোট খাবলৈ ভাল পায়, এই পদ্ধতিটোও যথেষ্ট কাৰ্যকৰী।
বিঃদ্রঃ- এই নিবন্ধটোৰ তথ্যখিনি বিভিন্ন উৎসৰ পৰা সংগৃহীত আৰু প্ৰাথমিক জ্ঞান হিচাপে পঢ়ুৱৈলৈ আগবঢ়োৱা হৈছে। বিশদভাৱে জানিবলৈ বিশেষজ্ঞৰ পৰামৰ্শ ল'ব।
Comments